Инсталиране и фина настройка на операционна система на нов или съществуващ настолен компютър, лаптоп и нетбук, Apple MacBook pro, MacBook air, Imac, Mac mini – Windows, Apple Mac OS Hi Sierra, El Capitan, Mojave, Catalina, Linux. Защо се налага инсталация или преинсталация?

1- Инсталация може да Ви се наложи и ако  сте си закупили чисто нов  компютър, на който няма инсталирана операционна система или има, но тя не е тази която желаете.

2- Повредена операционна система на компютъра, в следствие на заразяване с вируси или повреда в хардуера, дефектирал твърд диск, RAM  памет, токов удар, падане на компютъра се налага преинсталиране на Windows-а.

3- Все по-често в практиката се случва клиенти с  компютри с хардуер от преди 6-7-8-9-10+ години да бъдат „подтикнати“ да ъпгреднат своята OS до най-новата актуална версия Windows 10 или Mac OS 10.14 Mojave. За съжаление за нормалната работа с последните версии на операционните системи се налага или ъпгрейд на хардуера с SSD, добавяне на повече RAM в краен случай подмяна на CPU или връщане на доказана най-добра операционна система за по-стари компютри. Това са Windows 7 sp3 и Apple Mac OS El-Capitan 10.12 за МAC компютри.

4- За съжаление дори най-съвършената операционна система рано или късно спира да работи достатъчно бързо и коректно. Поради постоянни ъпгрейди, рестарти, инсталация и денинсталация на драйвери и програми, спам, зловреден софтуер и много други фактори. Ситуацията е много подобна на тази с моторното масло на един автомобил. Рано или късно маслото задължително е нужно да бъде сменено за да се поддържа техническата пригодност на автомобила.

*За Windows OS инсталация се извършва с ОС на клиента или след закупуване на лиценз.